Bilde 261120 - Ingard T. Hvalvik

Innlegg fra Ingard

Neste innlegg ut fra vår ansattrekke, er vår faglige veileder Ingard!

Kjære alle sammen.

Det har nå gått ett år siden Norge gikk i dvalemodus. Tempoet ble senket, mange tilbud har blitt reduserte eller stengt ned og vi har ikke sett hverandre like mye som vi ønsker. Jeg savner å høre liv på stua. Nå ser vi mot vår atter en gang, og vi er positive og forventningsfulle på at samfunnet er på vei mot å åpnes igjen.

Selv om tempoet denne tiden har vært rolig, har det ikke vært stille på kontoret. Det er mange usynlige arbeidsoppgaver som har blitt gjort, og flere av de vil bli synlige for dere den dagen vi igjen kan åpne senteret. Vi er et team som har jobbet mye, særlig Heidi, Trude, Marianna, Anine, Tora og Alice, med å gi senteret en litt fornyet drakt. Små forandringer som hever senteret som helhet og som vi tror har gjort det mer hyggelig og innbydende. Håper dere vil like det vi har gjort og at dere gleder dere til å se det.

Selv om ikke møtene med dere har vært så mange, har jeg fått møtt en del brukere til samtaler, både fysisk og over telefon / teams. For flere brukere har det å skrive epost blitt en viktig kanal inn til senteret, og det har vært skrevet flere eposter enn normalt. Dette er ikke en fullgod kontakt, men det har betydd mye for de som har benyttet seg av denne muligheten.

Jeg har også brukt tiden på undervisning av studenter og fagfolk. Jeg og Vigdis har undervist barnevernspedagog-studenter med Anine på bakrommet, og jeg planlegger nå en undervisning for fagfolk som jobber med mennesker i rusmiljøet hvor overgrepsproblematikken er stor. Det kommer mange henvendelser inn til oss fra studenter, fagfolk og pårørende. Jeg har fått gleden av å veilede flere, noe som er givende, utfordrende og veldig viktig. For å kunne øke tilbudet vårt på undervisningsfronten, har vi gått til innkjøp av utstyr som vil gjøre det lettere for oss å undervise digitalt. På den måten har vi fått en mulighet til å nå enda flere og lengre ut. Noe annet vi har begynt å se på, er muligheten for å lage podkaster og små videoer som vil legge ut på hjemmeside og sosiale medier, her har jeg og mest av alle Tina gjort en god jobb under god veiledning fra Kjetil ved NOK Bergen, med å sette oss inn i hvilke muligheter vi har og hva vi trenger av utstyr. Gleder oss til å komme i gang med det.

Noe jeg har jobbet mye med og som jeg gleder meg til å komme i gang med, er to gruppetilbud og et helt nytt brukertilbud. Når det igjen er åpent vann og temperaturen er mildere, skal vi igjen opp på Nøklevann å padle, det gleder vi oss veldig til. Vi håper virkelig at smittesituasjonen i Oslo gjør det mulig, med oppstart i løpet av mai, så følg med på hjemmesiden vår for nærmere info hvis du vil være med! Det planlegges også for et ny selvhjelpsgruppe for nye brukere. Og så, det helt nye; noe jeg og Anine har jobbet mye med over lengre tid, og som vi nå kan avduke er et helt nytt tilbud til brukergruppen som benytter seg av tegnspråk som sitt hovedspråk for kommunikasjon. Vi vil nå kunne tilby samtaler til denne gruppen med døvetolk tilstede via skjerm. Dette er et viktig nytt bidrag inn i tilbudspakka vår.  

Den siste «store» arbeidsoppgaven jeg har jobbet med, er at jeg satt i et panel vedrørende lanseringen av en ny film fra Redd Barnas JegErHer filmserie. Denne retter seg imot brukergruppen med funksjonsvariasjoner. Vi er glade og stolte over å få være en samarbeidspartner med Redd Barna! Denne gruppa har jeg og Anine har jobbet lenge med for å etablere et tilbud til. Vi gleder oss over dette og håper det vil gi resultater.

Skriv til oss her

Ikke legg inn sensitive opplysninger i e-post. Bruk av e-post kan innebære en sikkerhetsrisiko.