Barn og ungdom

Nok. Oslo er et sted for de over 16 år. Det betyr at vi ikke gir samtaler eller har gruppe for de som er under 16 år.

Er du under 16 år?

Om du er under 16 år og tar kontakt med oss, vil vi prate med deg og hjelpe deg så godt vi kan. Sammen med deg vil vi finne ut av hva som er viktig for deg å vite. Vi har ansvar for å sørge for at du får den hjelpen du trenger.

Er du mellom 16 og 18 år?

Vi har et eget tilbud for deg mellom 16 og 18 år. Du kan komme til samtaler her på senteret, snakke over telefonen eller møte på Teams. Du kan også treffe andre unge i gruppe. Noen ganger møtes gruppen på senteret, andre ganger gjør vi noe sammen utenfor huset.

Du som er mellom 16 og 18 år må ha anmeldt saken og vært i avhør hos politiet før du kan komme til samtaler hos oss. Dette er en regel for å sikre din sak. Vi har taushetsplikt, men vi har også avvergings - og opplysningsplikt til barnevern og politi. Det betyr at dersom du fortsatt utsettes for overgrep eller hvis det er fare for at du utsettes for overgrep igjen, må vi ta kontakt med politiet eller barnevernet. Det gjelder også hvis vi er redde for at du skal skade deg selv.

I tillegg til å snakke om ting knyttet til overgrepene, vil vi i samtaler med deg snakke om hvem du har i ditt liv som du stoler på og hvem du kan snakke med. Vi har egen advokathjelp her på huset som bistår i spørsmål knyttet til dine rettigheter. Hvis du ønsker å snakke med andre hjelpeinstanser, kan vi informere deg om disse og hjelpe deg og komme i kontakt med dem.

Sammen må vi finne ut om foreldrene dine trenger å vite at vi snakker sammen, eller om vi skal snakke med politiet eller andre voksne som du stoler på.

Hvis du trenger hjelp med en gang, ta kontakt med legevakt 116 117 eller ring politiet på 113. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen din.

tegan-mierle-fDostElVhN8-unsplash

Skriv til oss her

Ikke legg inn sensitive opplysninger i e-post. Bruk av e-post kan innebære en sikkerhetsrisiko.