Laster Arrangementer
Design uten navn (6)

Kurs i nyttevekster

14 mai - 12:30 - 15:00

Interessert i å lære mer om spiselige vekster man kan plukke i naturen? Vi inviterer til tur og kurs i nyttevekster med Pia Fjellner tirsdag 14. mai! Turen varer i 2,5 time og inkluderer gjennomgang av teori og funn underveis. Målet er at vi skal lære noen enkle prinsipper og arter slik at vi etter endt kurs kan plukke noen nybegynnerarter selv. Eksempler på nyttevekster vi kan komme til å finne er russekål, ullborre, marikåpe, almenøtter, brennesle, dauvnesle, groblad, ryllik, korsknapp, vassarve, kratthumleblom, rogn, kløver, løkurt, løvetann, granskudd med mer.  

 

Ta gjerne med noe å notere på, en liten sekk eller kurv, saks, brødposer, litt tørkepapir og litt vann for å fukte og oppbevare vekstene du plukker. Kle deg etter forholdene. Oppmøte ved busstoppet i Arendalsgata på Sagene kl. 12:30. Her gror det rikelig med nyttevekster rett bak busskuret og langs Akerselva. Turen avsluttes samme sted som vi startet klokka 15.00. Faglige veiledere Mina og Tina er ansvarlige for arrangementet. På grunn av tilbudets opplegg, må deltakerne kunne ta vare på seg selv denne dagen. Påmelding innen utgangen av fredag 10.5.  

 

Pia Fjellner er sertifisert nyttevekstkyndig og soppsakkyndig. Hun er aktiv som turleder og soppkontrollør gjennom Norges sopp- og nyttevekstforbund og inspirasjonsbloggen Vilt Godt. Hun har sanket siden hun var barn og brenner for dele sankegleden videre. Til vanlig jobber Pia som helsesykepleier og familieterapeut i bydel Gamle Oslo.  

 

Send en påmelding til post@nokoslo.no eller ring oss på 23 31 46 50.

 


 

Har du spørsmål om gruppetilbudet eller ønsker du å melde deg på? Er du ny på senteret? Da vil vi gjerne invitere deg til en samtale med en av våre faglige veiledere før du deltar i et av våre gruppetilbud.

Ta kontakt med oss på post@nokoslo.no eller ring 233 14 650.

Vi er her.